فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:17 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بتول شریفی مود، مسعود مردانی صفحه 1
    تب هموراژیک کریمه-کنگو بیماری ویروسی حاد تب دار و خونریزی دهنده ای است که از طریق گزش کنه، تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار و لاشه حیوان آلوده، به فرد سالم منتقل می شود. این بیماری اولین بار در سالهای 45-1944 باعث ابتلای بیش از 200 نفر در منطقه کریمه واقع در اوکراین (اتحاد جماهیر شوروی سابق) شد. سپس در سال 1969 مشخص شد عامل ایجاد کننده بیماری فوق مشابه همان است که در سال 1956 در کنگو مشاهده گردیده است. از اینرو، تشابه عامل بیماری باعث اسم فعلی (تب هموراژیک کریمه-کنگو) شد. این ویروس در انسان بیماری شدیدی همراه با مرگ و میر 70-30% ایجاد می کند و شیوع بیمارستانی آن نیز گزارش شده است. ویروس Crimean-Congo hemorrhagic fever (CCHF) به وسیله کنه ای از جنس هیالوما منتقل می شود. مخزن اصلی ویروس در طبیعت کنه ها می باشند؛ ولی گاو، گوسفند، بز، خرگوش، گورخر، بوفالو، کرگدن و زرافه نیز به عنوان مخزن مطرح می باشند. بیماری در حیوانات بدون علامت است و گاه با یک بیماری تب دار چند روزه تمام می شود. در فرم شدید ممکن است موجب سقط جنین در گاو شود. ویروس در حیوانات نشخوارکننده اهلی مثل گاو، گوسفند و بز به مدت یک هفته پس از آلودگی و عفونت باقی می ماند. این بیماری از بیشتر مناطق صحرایی آفریقا، اروپای شرقی، چین،کشورهای آسیای میانه و خاور میانه گزارش شده است. بیماری در فصول گرم سال (زمان رشد و تکثیر کنه ها) شیوع پیدا می کند. مواردی در بین اعضای خانواده بیمار و پرسنل پزشکی بعد از آلودگی با خون یا ترشحات بیمار رخ داده است. پرندگان به بیماری مقاومند اما می توانند با پخش کنه های آلوده باعث بروز اپیدمی شوند. دوره کمون بیماری به طور متوسط 4 روز و حداکثر 13 روز می باشد. معمولا تا روز چهارم بیماری علائمی مانند تب، سردرد، احساس سرما، خستگی، درد عضلانی، پرخونی صورت، پرخونی ملتحمه و چشم، استفراغ و دردهای منتشر شکم مشاهده می شود. علائم خونریزی از روز چهارم شروع می شود که به صورت پتشی در مخاط دهان و پوست، خونریزی از لثه ها، بینی، معده، روده و رحم و زیر پوست بخصوص در ناحیه ساق پا و ساعد می باشد. مرگ بیمار ناشی از شوک به دنبال خونریزی شدید، عفونت منتشر و اختلال انعقادی داخل عروقی پیش رونده است. اساس درمان حمایتی و شامل تنظیم آب و الکترولیت و درمان اختلال انعقادی پیش رونده است. در دهه اخیر با پیدایش اپیدمی جدید، تاثیر ریباویرین در درمان بیماری ثابت شده است. شروع هر چه سریعتر این دارو باعث افزایش پاسخ به درمان شده و میزان مرگ و میر را در منطقه جنوب شرق کشور از 22% به 3% کاهش داده است. همچنین استفاده از انترفرون و ایمونوگلوبولین وریدی در بیماران بد حال پیشنهاد می شود ولی نتایج آن هنوز در دست بررسی است. با توجه به افزایش موارد بیماری در ماه های اخیر در کشور، هدف ما مروری بر علایم، پیشگیری و درمان این بیماری است.
    کلیدواژگان: تب هموراژیک کریمه، کنگو، ریباویرین، پیشگیری و کنترل
  • فریبرز هوانلو، مریم نورشاهی، احسان امینی، مینا سهامی صفحه 8
    سابقه و هدف
    در عضلات بدن، کارنیتین در انتقال اسیدهای چرب و تسهیل بتا-اکسیداسیون نقش اساسی دارد. کوآنزیم Q10(یوبی کوئینون،CoQ10) نیز یکی از اجزای تشکیل دهنده زنجیره انتقال الکترون در میتوکندری و همچنین یک آنتی اکسیدان ضروری است. علیرغم وجود اطلاعات فراوان در زمینه متابولیسم پایه این دو ماده، هنوز ابهاماتی در قبال تاثیر مکمل دهی آنها وجود دارد. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر مصرف کوتاه مدت مکملهای ال-کارنیتین و کوآنزیم Q10، بر عملکرد هوازی و بی هوازی دانشجویان مرد غیرفعال بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه دوسوکور، 40 مرد سالم و غیرفعال داوطلب با میانگین سنی 97/2±01/23 سال،شاخص توده بدنی k g/m274/3±32/23و میانگین VO2max13/5±47/39 میلی لیتر بر کیلوگرم در دقیقه، شرکت کردند.آزمودنی ها به صورت تصادفی به 4 گروه 10 نفره (ال-کارنیتین، کوآنزیم Q10، ال-کارنیتین+کوآنزیم Q10و دارونما) تقسیم شدند. مکمل ال-کارنیتین به میزانmg/kg/d 30 و مکمل کوآنزیم Q10 به میزان mg/kg/d 3، به شکل کپسول های هم شکل برای هر آزمودنی تهیه شد که هر فرددو بار در روز و به مدت 10 روز آنها را مصرف نمود. در جلسات پیش آزمون و پس آزمون، برای اندازه گیری مستقیم توان هوازی از آزمون بروس تعدیل شده بر روی نوارگردان دستگاه تجزیه گازهای تنفسی و برای اندازه گیری توان بی هوازی از آزمون وینگیت بر روی دوچرخه کارسنج استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری و تی وابسته تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    مصرف کوتاه مدتو همزمان ال-کارنیتین و CoQ10 باعث افزایش معنی دارVO2max و مصرف کوتاه مدت ال-کارنیتین به تنهایی، باعث بهبود معنی دار شاخص خستگی شد (05/0p<). در گروه ال-کارنیتین تمایل به افزایش VO2max(7/3%) و در گروه ال-کارنیتین+ CoQ10 تمایل به کاهششاخص خستگی (7/7%) مشاهده شد که از لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    مصرفکوتاه مدت و همزمان ال-کارنیتین و کوآنزیم Q10ممکن است عملکرد ورزشی در فعالیتهای هوازی و بی هوازی را بهبود دهد.
    کلیدواژگان: کارنیتین، مکمل کوآنزیم Q10، VO2max، شاخص خستگی، نحوه زندگی بی حرکت
  • فرشاد روغنی دهکردی، مهرداد روغنی، توراندخت بلوچ نژاد مجرد صفحه 18
    سابقه و هدف
    دیابت قندی در درازمدت موجب افزایش استرس اکسیداتیو و کاهش فعالیت سیستم دفاع آنتی اکسیدان در بدن می گردد. ماده موثره زردچوبه (کورکومین) دارای اثر ضد دیابتی و آنتی اکسیدانی است. هدف این مطالعه، ارزیابی اثر تجویز درازمدت آن بر سطح سرمی آسپارتات و آلانین آمینوترانسفراز و سطح برخی شاخصهای استرس اکسیداتیو در بافت قلب می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، موشهای صحرایی به پنج گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با کورکومین (mg/kg 50)، دیابتی، و دو گروه دیابتی تحت درمان با کورکومین (10 و mg/kg 50) تقسیم شدند. کورکومین 7 روز پس از تزریق استرپتوزوتوسین به مدت 5 هفته تجویز شد. سطح سرمی آسپارتات و آلانین آمینوترانسفراز و سطح مالون دی آلدئید، نیتریت، نیترات و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز در قلب اندازه گیری شد.
    یافته ها
    موشهای دیابتی یک افزایش معنادار در سطح سرمی آسپارتات و آلانین آمینوترانسفراز نشان دادند (05/0- 01/0(p< و درمان با کورکومین در دوز بالا سطح هر دو آنزیم را به صورت معنادار کاهش داد (05/0 p<). بعلاوه، ایجاد دیابت باعث افزایش معنادار سطح مالون دی آلدئید و نیتریت (05/0- 01/0(p< و کاهش غیر معنادار فعالیت سوپراکسید دیسموتاز در قلب گردید. درمان با کورکومین در دوز بالا سطح مالون دی آلدئید و نیتریت را کاهش داد (05/0 p<)، هر چند تغییر معنادار در فعالیت سوپراکسید دیسموتاز ایجاد ننمود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که درمان دراز مدت با کورکومین می تواند سطح سرمی آلانین و آسپارتات آمینوترانسفراز و همچنین برخی شاخصهای استرس اکسیداتیو را در بافت قلب موشهای دیابتی بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: کورکومین، دیابت قندی، استرپتوزوتوسین، آمینوترانسفراز، مالون دی آلدئید، نیتریت، سوپراکسید دیسموتاز
  • زینب خانجانی، جلیل باباپور، گزیزه صبا صفحه 26
    سابقه و هدف
    ظاهر بخش مهمی از هویت فرد است و در موقعیتهای اجتماعی، بلافاصله در برخورد با دیگران نمایان می شود. بنابراین اهمیت این سازه شخصیتی بسیار بارز است. این پژوهش نیز با هدف مقایسه اختلالات روانی در متقاضیان جراحی زیبایی با افراد غیر متقاضی انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک بررسی تحلیلی است. متقاضیان جراحی زیبایی 62 نفر بودند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، غیر متقاضیان نیز با همتاسازی سن، جنسیت و سطح تحصیلات از میان بستگان داوطلبین جراحی زیبایی انتخاب گشتند. متقاضیان جراحی زیبایی مراجعانی بودند که در طی سه ماه به مراکز تخصصی جراحی زیبایی شهر ارومیه مراجعه کرده بودند. اطلاعات از طریق پرسشنامه SCL-90-R جمع آوری گردید. یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSS16 و آمار توصیفی و تحلیل واریانس چند متغیری MANOVA)) مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از بین نه بعد اختلالات روانی، دو گروه متقاضی و غیر متقاضی جراحی زیبایی در همه ابعاد بجز دو بعد افکار پارانوئیدی و روان پریشی تفاوت معنی داری با یکدیگر داشتند.
    نتیجه گیری
    بر اساس این نتایج پژوهش، در متقاضیان جراحی زیبایی آسیب پذیری چشمگیری در مولفه های اختلالات روانی وجود دارد.
    کلیدواژگان: اختلالات روانی، جراحی زیبایی، ایران
  • اکبر اسلامی، محمدحسن ممیزی، داوود اسماعیلی، غلامحسین جوشنی صفحه 32
    سابقه و هدف
    باکتری لژیونلا پنوموفیلا یکی از عوامل شایع بروز عفونتهای بیمارستانی است. این باکتری فلور آب بوده و توانایی بقا در آبهایی با درجه حرارت و pH مختلف، مواد مغذی و اکسیژن را دارد؛ سیستم های آب گرم نیز محیطی ایده آل برای رشد این باکتری را فراهم می کنند. هدف از این مطالعه شناسایی لژیونلا پنوموفیلا و عوامل موثر بر رشد آن در سیستم های آب بیمارستان طالقانی است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق توصیفی مقطعی، در تابستان 1390، 32 نمونه آب از بیمارستان آیت الله طالقانی به تفکیک از آب سرد و گرم گرفته شد. نمونه ها با حجم 1تا 5/1 لیتر جمع آوری و بلافاصله با استفاده از سیستم فیلتراسیون غشایی 45/0 میکرون تغلیظ گردید. محیط کشت BCYE و همچنین مکملهای GVPC و CCVC و مکمل ال سیستئین و پیروفسفات فریک مطابق پروتکل ساخته شد. جهت حذف باکتری های مزاحم علاوه بر مکمل GVPC و CCVC از تیمار اسیدی نیز استفاده شد. سپس نمونه ها کشت داده شد و کلنی های رشد کرده از طریق ویژگی های مورفولوژی و بیوشیمیایی شناسایی گردیدند.
    یافته ها
    از میان 32 نمونه، 11 مورد (34%) آلوده به لژیونلا پنوموفیلا بود. محدوده کلر باقیمانده بین 4/1-4/0(میانگین:mg/L 909/0) و محدوده pH بین 2/8-5/4(میانگین: 36/7) بدست آمد. بیشترین موارد مثبت مربوط به نمونه های آب گرم و همچنین نمونه هایی با کلرباقیمانده کمتر ازmg/L 1 بود. نمونه های مثبت بیشتر در بخش انکولوژی مردان، مخازن ذخیره، و بخش نوزادان دیده شد. رابطه معنی داری بین رشد لژیونلا پنوموفیلا و متغیر دما (02/0 p<؛ (599/2-08/1) 676/1OR=) و همچنین متغیر کلر باقیمانده (035/0 p<؛ (703/0-0005/0) 006/0OR=)دیده شد، اما بین سایر متغیرها مانند کدورت و pH با رشد لژیونلا پنوموفیلا ارتباطی بدست نیامد.
    نتیجه گیری
    علیرغم استفاده این بیمارستان از آب تصفیه شده شبکه توزیع شهری، 34% نمونه ها به لژیونلا پنوموفیلا آلوده بودند؛ به این ترتیب که در غلظتهای کلر باقیمانده کمتر ازmg/L 9/0، نمونه ها مثبت شده بودند. این امر نشانگر مقاومت این باکتری در مقابل عوامل گندزدا و شرایط سخت محیط است بصورتی که بیشتر موارد مثبت مربوط به نمونه های آب گرم بوده است.
    کلیدواژگان: لژیونلا پنوموفیلا، منابع آب، سیستم آبرسانی، بیمارستان، کلر باقیمانده
  • ابوالقاسم پوررضا، بهروز پورآقا، عباس رحیمی فروشانی، مهندس حمیرا حسین زاده صفحه 38
    سابقه و هدف
    بررسی بهره مندی از خدمات ویزیت پزشکان، به عنوان درون مایه های اصلی و نقطه آغازین ارائه خدمات درمانی یکی از ضرورتهاست. هدف از این مطالعه بررسی نوسانات تقاضای مربوط به خدمات ویزیت پزشک عمومی و متخصص طرف قرارداد در جمعیت تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی، با توجه به تعرفه ها، دسترسی و میزان مشارکت از جیب بیماران می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش توصیفی حاضر بر مبنای آمار و اطلاعات سری زمانی موسسات طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی در سراسر کشور انجام شده است. پس از تجمیع اطلاعات، ابتدا به بررسی بازار خدمات پزشک عمومی و متخصص از منظر عرضه و تقاضا با اعمال دو تعرفه خصوصی و دولتی پرداخته شد. پس از آن تاثیر میزان پرداخت از جیب بیمار Out of pocket (OOP)و دسترسی در میزان بهره مندی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    طی سالهای 87-1377، درصد پرداخت از جیب بیماران در مراکز طرف قرارداد خصوصی، به ترتیب برای پزشک عمومی از 30 به 67% و برای پزشک متخصص از 30 به 75% رسیده است. متوسط مراجعه هر نفر به پزشک عمومی طرف قرارداد با روند کاهشی از 13/1 مراجعه در سال 1377 به 88/0 مراجعه در سال 1387 کاهش یافته است؛ در مقابل متوسط مراجعه به پزشک متخصص طرف قرارداد از 65/0 مراجعه به 76/0 مراجعه افزایش یافته است.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد کاهش متوسط مراجعه به پزشک عمومی طرف قرارداد، ناشی از افزایش پرداخت از جیب بیمار در موسسات طرف قرارداد و نهایتا تامین این خدمت از طریق ارائه کنندگان ارزانتر می باشد. اما از آنجایی که کشش ناپذیری ویزیت پزشک متخصص از پزشک عمومی به مراتب بیشتر بوده و جانشین مناسب و کاملی برای خدمات متخصصین وجود ندارد، با وجود افزایش پرداخت از جیب، بیماران ناگزیر از مراجعه و دریافت خدمات از متخصصین طرف قرارداد بوده اند.
    کلیدواژگان: سازمان های بیمه گر، سازمان تامین اجتماعی، هزینه های پزشکی، تعرفه خصوصی، تعرفه دولتی، پزشک عمومی، پزشک متخصص، پرداخت از جیب، دسترسی
  • پریسا عظیمی، حسن رضا محمدی، سهراب صادقی، سیدمحمود طباطبایی فر صفحه 45
    سابقه و هدف
    با توجه به مراجعه مبتلایان به فتق دیسک کمری و نگرانی از پیش آگهی درمان در این بیماران و برای پاسخ به این سوال که آیا نمره بندی JOA قادر به پیش بینی نتایج درمان خواهد بود یا خیر، این تحقیق روی بیماران مراجعه کننده به چند بیمارستان طی سالهای 89-1387 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش Cross sectional و بر روی کلیه بیماران با تشخیص فتق دیسک کمری که اندیکاسیون جراحی داشتند، انجام گرفت. ابتدا وضعیت درد و علائم کلینیکی بیماران بر اساس نمره بندی JOA و Finneson مشخص گردید. سپس بیمارانی که حداقل سه ماه از درمان آنها گذشته بود فراخوان شدند و نتیجه درمان بر اساس اختلاف نمره بندی JOA قبل و بعد از عمل (DJOA) و رضایتمندی بیماران مشخص شد. میزان همبستگی و معادله بین رتبه JOAb (JOA قبل از عمل) با رضایتمندی تعیین شد و قدرت پیش بینی این معادله در یک مطالعه آزمایشی روی 10 نفر بررسی گردید.
    یافته ها
    طی مدت دو سال، مطالعه روی 117 بیمار واجد شرایط انجام گرفت که 60% آنها مذکر و 40% مونث بودند و میانگین سن آنها 11±45 (از 18 تا 82 سال) بود. متوسط تغییرات JOA قبل و بعد از عمل 2/5±18 بود و بین JOA قبل و بعد از عمل ارتباط معنی داری دیده شد (0001/0> p). میزان همبستگی بین JOA با نتایج عمل برابر 86/0 بود و معادله آنها به صورت 635/23+JOAb036/1-=DJOA بدست آمد. در مطالعه آزمایشی میزان همبستگی برآورد رتبه JOA بعد از عمل با میزان واقعی آن برابر 88/0 بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد رتبه بندی JOA قبل از عمل قادر به پیش بینی نتایج درمان در مبتلایان به فتق دیسک کمری می باشد. انجام یک مطالعه longitudinal در این زمینه توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: فتق دیسک کمری، تقسیم بندی JOA، ‎پیش آگهی، رضایت بیماران، ایران
  • احمد علی پور، نسیم شریف* صفحه 50
    سابقه و هدف

    مفهوم حس انسجام در سالهای اخیر به درک بهتر از عناصر اجتماعی موثر بر سلامت و بیماری کمک کرده و همچنین توجه رو به تزایدی را به عنوان یک مدل مرتبط با سلامتی به خود جلب کرده است. کاربردهای پژوهشی و بالینی قابل توجه حس انسجام، پژوهش در مورد ویژگی های روانسنجی آنرا ضروری می سازد. این پژوهش با هدف بررسی ویژگی های روانسنجی پرسشنامه 29 سوالی حس انسجام آنتونووسکی در دانشجویان انجام شده است.

    مواد و روش ها

    از آنجایی که در این پژوهش، ویژگی های روانسنجی مقیاس حس انسجام مورد بررسی قرار گرفته و رابطه متغیرها بررسی می‎شود، تحقیق از نوع همبستگی است. بدین منظور 400 دانشجو (200 دختر و 200 پسر) در مقطع کارشناسی به صورت تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. پس از گردآوری اطلاعات، داده های جمع آوری شده با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی برای حصول اعتبار پرسشنامه و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ برای حصول پایایی، تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    تحلیل عاملی نشان داد که این مقیاس تنها یک عامل دارد که 5/76% واریانس را تبیین می کند و همه گویه ها در این یک عامل بارگیری می شوند. همچنین همسانی درونی سوالهای پرسشنامه حس انسجام برابر با 969/0 α=‎ به دست آمد که بیانگر پایایی مطلوب این مقیاس می باشد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که پرسشنامه حس انسجام 29 سوالی در دانشجویان ایرانی از اعتبار و پایایی قابل قبولی برخوردار است و می تواند مورد استفاده پژوهشگران و متخصصان در حیطه روانشناسی سلامت، طب رفتاری، بهداشت روانی و پیشگیری در حوزه سلامت روانی و سایر زمینه ها قرار گیرد.

    کلیدواژگان: قابلیت تکرار نتایج، روایی، پایایی، حس انسجام، دانشجویان
|
  • Batool Sharifi, Mood, Masoud Mardani Page 1
    Crimean-Congo Hemorrhagic Fever (CCHF) is an acute viral hemorrhagic disease which is transmitted to humans by the bite of the Hyalomma tick or by direct contact with blood of an infected animal or human. CCHF was first recognized in the Crimean peninsula in the mid-1940s, and the same virus was isolated from a patient in Democratic Republic of Congo, in 1956. Person-to-person transmission of CCHF virus occurs through direct exposure to blood or other secretions; in addition, nosocomial transmission is well-documented with case fatality rates ranging from 30 70%. Tick bite is one of the most important risk factors for CCHF acquisition and Hyalomma tick is its main reservoir in the nature, but many domestic animals including cattle, sheep, goats, hare, buffalo, and even ostrich can be infected by this virus. Disease in animals is subclinical and they are infected only for one week. During the viremia phase, direct exposure to blood or other secretions can infect human. Hyalomma ticks favor dry climates and arid-type vegetation, and are abundant in European countries bordering the Mediterranean Sea; numerous animals may act as CCHF virus hosts. In recent years, a number of cases have been reported from Africa, Eastern Europe and Asia. Healthcare workers are also at risk of infection through unprotected contact with infected blood and other body fluids. Incubation phase is about 3 to 4 days after tick bite and 3-14 days when the patient is exposed to infected blood and other body fluids. Typical CCHF progresses rapidly with high fever, malaise, severe headache, myalgia, and gastrointestinal symptoms like abdominal pain and nausea. CCHF is confirmed either by detection of specific immunoglobulin M antibodies or a four-fold increase of immunoglobulin G titers using enzyme-linked immunoassays, indirect immunofluorescent assays, or through RT-PCR. Supportive therapy is an essential part of the case management. Intensive monitoring of fluid volume and blood component replacement is recommended. Oral ribavirin is the therapy of choice in the clinical practice. If the patient meets the criteria for probable CCHF, treatment with ribavirin protocol needs to be started immediately. Interferon and Immunoglobulin have significant antiviral activity in vitro against CCHF. Recently, we face many cases of CCHF in several provinces of Iran. The aim of this article is to review clinical manifestations, treatment and prevention of this disease.
    Keywords: Hemorrhagic Fever, Crimean, Ribavirin, prevention, control [Subheading]
  • Fariborz Hovanloo, Maryam Nourshahi, Ehsan Amini, Mina Sahami Page 8
    Background And Aim
    In skeletal muscle, carnitine plays an essential role in translocation of long-chain fatty-acids for subsequent beta-oxidation; in addition, coenzyme Q10 (ubiquinone, CoQ10) is a component of the mitochondrial electron transport chain and also an important antioxidant. Despite abundant literature describing the basic mechanism of L-carnitine and CoQ10 metabolism, there remains some uncertainty regarding the effect of oral L-carnitine and CoQ10 supplementation. The aim of this study was to investigate effect of CoQ10 and L-carnitine supplementation on aerobic and anaerobic exercise performance in healthy inactive collegiate men.
    Materials And Methods
    In a randomized double-blind placebo-controlled trial, 40 subjects (age: 23.01±2.97 y, weight: 72.9±11.71 kg and height: 176.80±5.36 cm) participated in two test sessions separated by 10 days. Subjects were randomly allocated into parallel groups to receive either CoQ10 (3 mg/kg/day), L-carnitin (30 mg/kg/day), both of them, or placebo, for 10 days. A 30-second Wingate anaerobic capacity test for determination of fatigue index (FI), and a maximal cardiopulmonary graded exercise test (modified Bruce protocol), for direct determination of VO2max by gas analyzer, were performed on the day before and after supplementation period. Data was analyzed using repeated measures ANOVA and paired sample T test.
    Results
    Results showed that co-supplementation with L-carnitine and CoQ10 had a significant incremental effect on VO2max (p< 0.05). In the L-carnitine group, VO2max showed a tendency to increase but it was not significant (p=0.096). FI decreased by 7.7% with L-carnitine + CoQ10, compared with 4.9% increase in placebo group; however this difference was not statistically significant (p=0.099). Only supplementation with L-carnitine could significantly improve the fatigue index (p<0.05). ‍
    Conclusion
    Short term co-supplementation with L-carnitine and CoQ10 may improve aerobic and anaerobic exercise performance in inactive collegiate men.
    Keywords: Carnitine, coenzyme Q10 [Supplementary Concept], VO2max, Fatigue Index, Sedentary Lifestyle
  • Farshad Roghani Dehkordi, Mehrdad Roghani, Tourandokht Baluchnejadmojarad Page 18
    Background And Aim
    Diabetes mellitus in long term accompanies with enhanced oxidative stress and decreased activity of antioxidant defense system. Due to antidiabetic and antioxidant activity of effective constituent of turmeric, curcumin, the effect of this component on serum level of aspartate and alanine aminotransferase and cardiac level of some oxidative stress markers were determined.
    Materials And Methods
    In this experimental study, rats were divided into 5 groups, i.e. control, curcumin-treated control (50 mg/kg), diabetic, and curcumin-treated diabetic groups (10 and 50 mg/kg). Curcumin was administered 7 days after streptozotocin injection for 5 weeks. Serum level of aspartate and alanine aminotransferase and heart tissue level of malondialdehyde (MDA) and nitrite and activity of Superoxide dismutase (SOD) were measured.
    Results
    Diabetic rats showed a significant increase in serum level of aspartate and alanine aminotransferase (p<0.01-0.05), while high-dose curcumin significantly reduced serum level of these enzymes (p<0.05). In addition, diabetes was followed by increased level of MDA and nitrite in heart tissue (p<0.05-0.01) and non-significant decrease of SOD activity, whlie high-dose curcumin treatment significantly reduced MDA and nitrite level (p<0.05) and did not significantly change activity of SOD. ‍
    Conclusion
    Chronic treatment with curcumin could improve serum level of alanine and aspartate aminotransferase and some oxidative stress markers in cardiac tissue of diabetic rats.
    Keywords: Curcumin, Diabetes Mellitus, Streptozotocin, Aminotransferase, Malondialdehyde, Nitrites, Superoxide Dismutase
  • Zeynab Khanjani, Jalil Papapour, Gazize Saba Page 26
    Background And Aim
    Appearance is an important part of individual identity and social situations; thus, the importance of this personality structure is very obvious. This study compared psychological disorders in applicants of cosmetic surgery with controls.
    Materials And Methods
    Applicants of cosmetic surgery were 62 patients who were selected using convenience sampling; 62 controls were selected among the relatives of the cases and were matched for age, gender, and education level. The applicants of cosmetic surgery were those who were visited in cosmetic surgery centers of Urmia during a three months period. Data were collected through SCL-90-R questionnaire. The results were analyzed by software SPSS 16; using descriptive statistics and multivariate analysis of variance (MANOVA).
    Results
    Among nine dimensions of psychological disorders, applicants of cosmetic surgery and controls had significant differences in all aspects except in paranoia and psychosis. ‍
    Conclusion
    Based on this study, applicants of cosmetic surgery have significant vulnerability in psychological aspects.
    Keywords: Psychopathology, Surgery, Plastic, Iran
  • Akbar Eslami, Mohammad Hassan Momayyezi, Davood Esmaili, Gholam Hosein Joshani Page 32
    Background And Aim
    Legionella is one of the leading causes of nosocomial diseases. This bacterium can reproduce and survive under different temperatures, pH, nutrients and oxygen; while hot water of distribution systems provides an ideal environment for its growths. This study was carried out to identify Legionella in water distribution systems of Taleghani Hospital and to assess environmental factors affecting its growth.
    Materials And Methods
    In this descriptive-cross sectional study which was run in summer 2011, 32 samples of cold and hot water systems of Taleghani Hospital were obtained. Samples with 1 to 1.5 liters volume were gathered and immediately concentrated using 0.45 µ membrane filter systems. BCYE culture along with GVPC, CCVC, L-Cystein and pyrophosphate Ferric supplementaries were made according to the protocol. In order to eliminate interference of other bacteia, GVPC, CCVC, and acid care for inhibition of growth were used. Then the samples were cultured and the colonies were recognized using morphology and biochemical characteristics.
    Results
    From 32 samples, 11 were contaminated with Legionella (34%). The residual chlorine of samples were 0.4-1.4 (mean: 0.909 mg/L) and their pH were 4.5-8.2 (mean: 7.36). Most of the positive cases were reported from hot water samples and also samples with residual chlorine of less than 1 mg/L. The positive samples were reported mostly from men oncology ward, storage tanks and newborn ward. Data analysis showed that there are significant correlations between legionella pneumophila growth and temperature (OR=1.676, (1.08-2.599); p-value <0.02) and also residual chlorine ((OR= 0.006, (0.0005-0.703); p-value <0.035); while no correlation was seen between other variables such as turbidity and pH. ‍
    Conclusion
    In spite of the fact that the hospital uses treated water of urban distribution system, 34% of samples were contaminated with legionella pneumophila; most of them were found in samples with residual chlorine concentrations of less than 0.9 mg/L. This shows that Legionella pneumophila is resistant against antiseptic factors and hard conditions of the environment, since most of the positive cases were related to hot water samples.
    Keywords: Legionella pneumophila, Water Supply, Water distribution system, Hospitals, Residual chlorine
  • Abolghasem Pour Reza, Behrooz Pouragha, Abbas Rahimi, Homeira Hosseinzade Page 38
    Background And Aim
    Assessing use of physician visits by people is fundamental as this is the main theme and starting point in medical services. The aim of this study was to evaluate fluctuations in public demand for GP and specialist's services (those who had contract with social security organization (SSO)) with regard to tariffs, access and rates of patient's cost-sharing.
    Materials And Methods
    This study is descriptive and analytical. Analysis was performed throughout the country, based on time series data of institutes in contract with SSO. After data collection, GP and specialist services market were studied, both from the perspective of demand and supply, regarding both government and private tariffs. Then the role of the amount of patient out-of-pocket in service utilization was analyzed.
    Results
    During 1998-2008, patient out-of-pocket percentage has increased from 30 to 67% for SSO GP services while it has increased from 30 to 75% for SSO specialists. The average SSO GP visits per person has decreased from 1.13 in 1998 to 0.88 in 2008; meanwhile, the average SSO specialist visits per person has increased from 0.65 to 0.76. ‍
    Conclusion
    It seems that decreased average GP visit is due to increased patient out-of-pocket in institution under contract with SSO, which cause patients to seek these services from cheaper providers. However, specialist visits are more inelastic and there is no proper substitute for their services; thus, despite increased patient out-of-pocket, patients have to receive services from SSO specialists.
    Keywords: Insurance Carriers, Social Security Organization, Health Expenditures, Public Tariff, Private Tariff, General Practitioners, Specialists, Out, of, pocket, Access
  • Parisa Azimi, Hassan Reza Mohammadi, Sohrab Sadeghi, Seyyed Mahmod Tabatabaiefar Page 45
    Background And Aim
    To study the predictive value of Japanese orthopaedic association (JOA) score in patients diagnosed with Lumbar disc herniation undergoing discectomy in many hospitals during 2008-2011.
    Materials And Methods
    Patients diagnosed with lumbar disc herniation who were candidate for discectomy entered this cross sectional study. The Finneson and preoperative JOA scores were determined. Patients were recalled at least three months after surgery, and the result of discectomy were recorded based on DJOA (the difference between pre and postoperative JOA score); in addition, patients’ satisfaction were measured. Then the correlation coefficient and the linear relationship between the JOA score before surgery and the DJOA were found. Finally in a pilot study on 10 patients, the linear equation was evaluated.
    Results
    117 patients were eligible to enter the study during the two years course of the study. Patients’ mean age was 45±11 (18-82 y) and were followed for at least three months. The difference between pre and postoperative JOA score (18 ± 5.2) was statistically significant (P<0.0001). The correlation coefficient between the preoperative JOA score and DJOA was r=0.82. The linear relationship between preoperative JOA and DJOA was as follows: DJOA= -1.036 × preoperative JOA + 23.635. In a pilot study to estimate discectomy outcome, the correlation coefficient between the actual amount of DJOA and the estimated DJOA was r=0.88. ‍
    Conclusion
    It seems that the preoperative JOA is able to predict discectomy results in patients with lumbar disc herniation. A Longitudinal study in this area is recommended.
    Keywords: Intervertebral Disc Displacement, JOA Score, Prediction, Patient Satisfaction, Iran
  • Ali Alipour, Nasim Sharif Page 50
    Background And Aim

    In recent years, the concept of sense of coherence (SOC) has helped our understanding about factors that influence health and disease; it has also attracted attention as a health model. Remarkable applications of SOC in research and clinics indicate necessity of research on its psychometric properties. This study was run to assess the psychometric characteristics of the SOC (29 questions) in university students.

    Materials And Methods

    This study aimed at investigating psychometric characteristics of the SOC questionnaire and assessing the correlation between variables; thus, is a correlational study. For this purpose, 400 students (200 female, 200 male) were chosen using multistage sampling. After data collection, data were analyzed by exploratory factor analysis and Cronbach's alpha coefficients to assess questionnaire validity and reliability.

    Results

    Factor analysis showed that this questionnaire has only one factor that explained 76.5% of the variance and all items are loaded in this factor; thus, internal consistency of the SOC questionnaire was equal to α=0/.969. This indicates good reliability of this questionnaire.

    Conclusion

    It seems that the 29-question SOC questionnaire has acceptable validity and reliability in Iranian students and can be used by researchers and specialists in the area of health psychology, behavioral medicine, mental health, preventive mental health and other fields.

    Keywords: Reproducibility of Results, Validity, Reliability, Sense of Coherence, Students